skip to main content

Nacontrole

De eerste zes weken na de geboorte van uw baby vliegen waarschijnlijk voorbij. Als het goed is, bent u dan voor een groot deel weer hersteld van de bevalling. U, uw partner en eventuele oudere kinderen hebben de baby beter leren kennen en samen bent u druk met de verzorging.

Onze nacontrole

Ongeveer zeven weken na uw bevalling kunt u nog een keer voor een controle bij uw verloskundige komen. Dit kan bij de verloskundige die u tijdens uw zwangerschap heeft begeleid. Het kan zijn dat u graag de verloskundige van uw bevalling wilt spreken. Dat kan alleen als zij ook spreekuur houdt. Een afspraak kan altijd geregeld worden.

U praat samen na over de zwangerschap en/of de bevalling. Misschien heeft u vragen over een eventuele volgende zwangerschap of over anticonceptie. Wij zijn heel benieuwd naar uw beleving van het moederschap en willen graag weten of u nog bloed verliest en of u klachten heeft bij plassen.
Zonodig controleren we uw bloeddruk en het ijzergehalte van uw bloed.

Maak zelf een afspraak voor deze nacontrole. Als u klachten heeft dan bent u natuurlijk ook eerder van harte welkom. Hier vindt u onze telefoonnummers.