skip to main content

Uw wensen, ons maatwerk

Wilt u graag een keer extra komen om het hartje van de baby te horen? Wilt u iemand bij de controles meenemen? Heeft u wensen over hoe u straks wilt bevallen? Vanaf het begin van uw zwangerschap kunt u specifieke wensen over onze begeleiding aangeven. Wij doen ons best om er samen met u maatwerk van te maken.

Familie en vriendinnen van harte welkom

Uw partner, andere kinderen, uw moeder of schoonmoeder zijn bij de controles van harte welkom. Voor bepaalde echo-onderzoeken is het niet handig als u veel mensen meeneemt. En kinderen vinden het kijken naar de echo maar heel even leuk. Voor echoscopisch onderzoek naar aangeboren afwijkingen adviseren wij daarom om kinderen niet mee te nemen.

Iedere bevalling is uniek

Uw welbevinden tijdens de bevalling staat voor ons centraal. En natuurlijk heeft u specifieke wensen ten aanzien van uw bevalling:

  • u wilt veel begeleiding en steun ontvangen of juist met rust gelaten worden;
  • u wilt graag op de baarkruk bevallen;
  • u wilt graag uw baby zo snel mogelijk aan de borst of pas als het kind helemaal aangekleed is;
  • uw partner wil de navelstreng doorknippen.

En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Aan het einde van de zwangerschap spreken we de bevalling met u door. Wij weten dan waarmee we rekening moeten houden. We vertellen u dan ook wanneer u in ieder geval moet bellen en/of komen. U mag altijd bellen! 

Het kan handig zijn om ergens een schrift of blocnote neer te leggen, om elke keer als er een vraag of idee over de bevalling in u opkomt, dit even te noteren; dan vergeet u niks. Er kan heel veel, maar het is altijd goed om het te bespreken.

Uw bevalling stimuleren

U leeft toe naar uw uitgerekende datum en dan ... nog steeds geen baby. De kans dat dit gebeurt, is reëel. Het is namelijk heel normaal dat u ergens tussen 3 weken vóór en 2 weken ná de uitgerekende datum bevalt. Onze verloskundigen krijgen in die periode nogal eens de vraag of er niet iets is om de bevalling op gang te brengen. Lees meer

centimeteren om de groei te bepalen

Voelen hoe de baby in de buik ligt

Bloeddruk meten

Vragen over de zwangerschap bespreken